Tysk bank lanserar kryptofond som täcker portföljen

Tysk bank lanserar kryptofond som täcker portföljen av digitala tillgångar

Hauck & Aufhäuser Digital Asset Fund I kommer enligt uppgift att täcka 85% av den totala marknaden för kryptotillgångar.

Den tyska privatbanken Hauck & Aufhäuser tillkännagav sin första kryptofond, HAIC Digital Asset Fund I, som startade den 1 januari 2021.

Enligt en rapport om FundView kommer initiativet, ett samarbete med Berlin fintech Kapilendo, att rikta sig till institutionella och semi-institutionella investerare som vill Bitcoin Code investera i en portfölj med kryptotillgångar, inklusive Bitcoin (BTC), Ether (ETH) och Stellar (XLM) ).

Fonden kommer att driva en passiv investeringsstrategi med en kryptoallokeringsgrad baserat på marknadsvärde och andra kriterier. Enligt företaget kommer portföljen att täcka 85% av den totala marknaden för kryptotillgångar.

Minsta investering i fonden är 200 000 euro (242 000 dollar), utan begränsning av teckningstiden, och de totala löpande avgifterna för fonden är 2,05% av fondvolymen.

Hauck & Aufhäuser ansvarar för fondförvaltningen

Kapilendo kommer att fungera som kryptoförvaring medan Hauck & Aufhäuser ansvarar för fondförvaltningen. Styrelseledamot Holger Sepp förklarade att det institutionella intresset för krypto i Tyskland växer:

”Vi ser att digitala tillgångar och kryptovalutor blir alltmer attraktiva för institutionella investerare. Med lanseringen av vår första kryptofond tillsammans med Kapilendo har vi skapat ett innovativt investeringsmedel som ger våra kunder billig och säker tillgång till den nya kryptotillgångsklassen samtidigt som de uppfyller de fastställda kvalitetsstandarderna och höga krav från Hauck & Aufhäuser. „

Som Cointelegraph rapporterade förra veckan, samlade Stone Ridge’s digitala dotterbolag NYDIG nyligen 150 miljoner dollar i två kryptoinvesteringar.

Trots SEC: s fortsatta vägran att godkänna en Bitcoin ETF, blir allt fler fordon tillgängliga för institutionella investerare att komma in på kryptomarknaden.