Etherische prijsanalyse – ETH Bulls Push To Fresh 2-Year Highs As $500 Enterers Into Target Scope

Belangrijke hoogtepunten:

  • Ethereum zag een zeer sterke prijsstijging van 70% in de afgelopen maand toen de munt $388 bereikte.
  • De cryptocurrency wordt nu verhandeld op hoogtes die sinds augustus 2018 niet meer zijn gezien.
  • Tegenover Bitcoin is ETH ook behoorlijk agressief bezig met het bereiken van het ₿0.034 verzet van de munt vandaag.

De Ethereum-ramp gaat door terwijl de munt de afgelopen week met nog eens 20,38% steeg om vandaag het $388-niveau te bereiken. In feite is de munt alleen al in de afgelopen maand in totaal met ongeveer 70% gestegen.

Het ethereum werd tegen het einde van juli bullish toen het brak boven een stijgend driehoekpatroon. Ethereum was gevangen in deze consolidatiefase sinds het begin van juni 2020 en had moeite om boven de $250 te breken bij elke poging gedurende de twee maanden.

Na het succesvol doorbreken van de $250 bleef het ethereum hoger stijgen omdat het snel boven de $300 brak en eind juli 2020 $350 bereikte. In augustus, Ethereum bleef hoger te duwen om de weerstand te bereiken op $388, verstrekt door een lange termijn 1.618 Fibonacci Extensie niveau.

Bitcoin BTC, 1.21% ondervond gisteren een grote volatiliteit, die ook de extreme volatiliteit in Ethereum veroorzaakte De c0in daalde zo laag als $320 gedurende de dag voordat de kopers zich hergroepeerden en de Bitcoin Profit terug duwden boven $370 om de dag af te sluiten.

Hoewel het onduidelijk is in de hoofden van veel Twitter volgde, is de ETH-prijsschommeling zeer zeker te wijten aan twee drijvende krachten; ETH 2.0 en de DeFi-explosie.

Tjilpen gebruiker @QWQiao gaf de volgende pool op Tjilpen vrij waarin de meerderheid van de ondervraagden geloofde dat ETH pompte wegens het feit dat „alles op Ethereum“ gebeurt:

Qiao Wang
@QWQiao
Wat zorgt er vooral voor dat de prijs van ETH stijgt?

1. Mensen kopen ETH om het te gebruiken voor gas.
2. ETH 2.0 komt eraan
3. Het „Alles gebeurt op Ethereum“ verhaal
4. Correlatie met de rest van de markt (positief naar BTC en negatief naar USD)

Dit toont aan dat het Twitter-universum niet echt op de hoogte is van wat er achter de schermen in Ethereum gebeurt. Ondanks het feit dat ze de kracht van ETH 2.0 niet volledig begrijpen, laat de Sentiment balance total, een metriek van Santiment, zien dat het algehele sentiment voor de markt positief is. Het sentiment is ontleend aan vermeldingen op social media-platforms zoals Telegram, Reddit en Twitter.

We zien dat de sentimentsbalans over het geheel genomen zeer positief is geweest in de afgelopen maanden, op enkele pieken na die lager waren.

De sentimentbalans gaat ook gepaard met een sterke toename van het sociale volume voor ETH over de hele linie.

We zien dat in de loop van juli het sociale volume voor Ethereum veel hoger is geworden, omdat de gebruikers enthousiast beginnen te worden over de bullish run voor het netwerk.

Bovendien is de toename van het sociale volume ook vertegenwoordigd in het aantal Daily Active Adresses dat vrij consistent toeneemt.

Tot slot is de groei van het netwerk voor Ethereum nu op een nieuw hoogtepunt in 2020, aangezien het een niveau van groei bereikt dat sinds december 2019 niet meer is vertoond.

Al deze cijfers samen bewijzen dat Ethereum nog steeds sterk in de lift zit omdat de gebruikers anticiperen op de ETH 2.0-netwerkupgrade.